امروزه صنعت پرورش طیور یکی از پر رونق­ترین صنایع تولید کننده پروتئین حیوانی در کشورهای دنیا محسوب می­گردد و در سال­های اخیر رشد کمی و کیفی آن با توجه به افزایش جمعیت جهان قابل توجه بوده است. پرورش سایر تولیدات طیور غیر از مرغ گوشتی، نه تنها از نظر استراتژیک که از نظر تکمیل سبد غذایی نزدیک به گوشت سفید از ارزش زیادی برخوردار است.

تولید وزن لاشه بالا همراه با مزیت‏های پرورشی و خصوصیات تغذیه‏ای پرورش بوقلمون را شاخص کرده است. زمان کشتار بوقلمون نر گوشتی در مدت زمان 18 هفته به وزن معادل 16 کیلوگرم می‏رسد. لاشه گوشت بوقلمون از 60% گوشت سفید و 40% گوشت قرمز تشکیل شده است. مزه گوشت سفید و قرمز لاشه به خاطر ترکیبات و عوامل مختلف از یکدیگر متمایز بوده و بسیار لذیذ و خوشمزه می­باشد. همچنین قیمت گوشت فروش بالاتر از مرغ گوشتی یکی از عوامل جذابیت پرورش می­باشد.

گوشت بوقلمون از نظر ترکیبات دارای پروتئین بالا، کمترین کلسترول و میزان املاح و اسیدآمینه­های ضروری می­باشد، لذا یک منبع مناسب پروتئین برای افراد مسن، کودکان در حال رشد، مبتلایان به امراض قلبی و عروقی و سایر افراد می­باشد. گوشت بوقلمون از نظر میزان کلسترول بعد از ماهی در درجه دوم قرار می­گیرد، لذا کسانی که میزان کلسترول و چربی خون بالا دارند براحتی می­توانند از آن بهره مند گردند.

حضور بیماری­های انگلی مانند هستیومونیازیس، کوکسیدیوزیس، هگزامتیازیس، آسکاریدیا دیسیمیلیس، کریپتوسپوریدیوم و …از عوامل کاهش جذب مواد غذایی و رشد این حیوان تلقی می­ شود.

پرندگان به دلیل داشتن قدرت پرواز آزاد وطولانی مدت و عدم امكان قرنطینه كردن آنها می توانندباعث انتشار انواع عوامل عفونی از جمله آلودگی­های كرمی و تك یاخته­ای در مناطق مختلف، بومی شدن انگل در اقلیم جدید، ابتلای ماكیان و سایر پرندگان و گاهی سایر دام­های اهلی و انسان و حتی بروز اپیدمی­های انگلی شوند (21 ؛ 24 ؛ 26). همچنان كه آلودگی انگلی جوجه­ها، بوقلمون، بلدرچین، مرغ هندی و قرقاول­های آسیایی (Peafowl) كه با كبوتران آلوده در تماس بودندگزارش شده است(25). بدون شك

خرید اینترنتی فایل متن کامل :

 

 پایان نامه و مقاله

 با شناسایی آلودگی های انگلی هر منطقه، می توان اقدامات لازم جهت درمان و كنترل این آلودگی ها اتخاذ نمود تا ضمن جلوگیری از انتشار آلودگی، از شدت ضایعات وكاهش وزن بوقلمون نیز كاسته شود (22).

 

 


 
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...